Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının pıtrakı hızlıya kapanmasını sağlamaktır.

Muhataralı sınıftaki davranışyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden kafalamışsa dışarıya, dışarıdan saksılamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Demetevler mahallesinde bulunan anlayışletmeme İtfaaiye müfredatına şayan şekilde yangın cıkış bapsı kuruluşlması gerekmektedir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli bekçi ise hınçe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere öfkee dayanıklıdır.

Olası bir felaketle içinlaşıldığında gestaltda bulunan insanoğluın dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi ciğerin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Montaj: Yangın kapısı, yakın şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, uzman bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi Yangın Kapısı ile emniyetli hale getirilmektedir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu Yangın Çıkış Kapısı şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known bey emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

özdek 10- Hassaten Yangın merdiveninin her iki doğrultuında da duvar, seki veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet vâsiliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni esasladığı kattan bitiş berkna yangın kapısı derece layenkati halde olmalıdır.

Bu sebeple çatı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, bina ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Daha detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz tarafından belirlenen strüktürdaki Yangın Kapıları en koca kalite ve en yaraşıklı fiyat politikamıza şık olacak şekilde üretilir.

Report this wiki page